Wat betreft milieuregelgeving geldt uiteraard dat smeermiddelen en andere milieuonvriendelijke materialen op een verantwoorde wijze worden afgevoerd en gerecycled waar mogelijk. Ook het scheiden van afval en emballagemateriaal zijn maatregelen. Waar mogelijk wordt gewerkt met energiezuinige verlichting, terwijl voor de nieuwbouw in Roosendaal gekozen is voor energieopwekking met behulp van zonne-energie.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in de transportwereld ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. Natuurlijk voldoen de modellen van Renault Trucks en Volvo Trucks aan de laatste milieunormen. Waarbij Volvo Trucks in Gent ook nog eens CO2-neutraal produceert. Bluekens Truck en Bus is bovendien gespecialiseerd in alternatieve brandstoffen en aandrijflijnen. Zo kunnen klanten in Oosterhout en Roosendaal terecht met hybride-, volledig elektrische en LNG aandrijflijnen. Bluekens Truck en Bus was bovendien betrokken bij de ontwikkeling van de eerste volledig elektrische bus in Nederland.

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is een jaar lang geldig.

De vestigingen
van Bluekens Bus

Met 3 tactisch gelegen vestigingen en één servicewerkplaats bedient Bluekens Bus klanten in geheel West-Brabant. Deze dekking biedt optimale mogelijkheden om dagelijks onderhoud snel uit te voeren.