Het marktaandeel van auto’s met een vorm van elektrische aandrijving kwam in 2015 uit op bijna 12 procent. En ook steeds meer openbaar vervoersorganisaties en andere busbedrijven zullen in de komende jaren overgaan op uitstootvrije voertuigen. Bluekens Bus bundelde alle knowhow van zowel elektrische als hybride systemen in gespecialiseerde werkplaatsen. 

Pioniers in elektrische en hybride technologie

Bluekens Bus heeft vanaf het begin actief geïnvesteerd in kennis over de elektrische en hybride technologie. Onder meer met de ontwikkeling van de Volvo 7700 Zero Emission een stadsbus waarvan we de oorspronkelijke dieselmotor hebben vervangen door elektrische aandrijving. 

Kenniscentrum e-mobiliteit

  • Kennisbundeling van autotechniek en High Voltage
  • Unieke dienstverlening voor alle merken
  • Mobiele service binnen een straal van 300 km
  • Samenwerking met leveranciers van voertuigen en componenten

Merkonafhankelijk onderhoud

Mede door onze pionierende rol heeft Bluekens veel kennis in huis over alle soorten elektrische en hybride motoren. In onze onderhoudswerkplaatsen wordt gewerkt volgens NEN3140, de norm die voorziet in de nodige bepalingen voor het werken aan elektrische installaties. Onze gecertificeerde monteurs werken met specialistische, gekeurde apparatuur en gereedschappen en blijven up-to-date van de technische ontwikkeling van High Voltage systemen. U kunt het onderhoud en reparaties van uw hybride of elektrische bussen, trucks en personenwagens volledig aan ons overlaten. Net als veel andere bedrijven dat al doen.

Hybride Gold Service

Bluekens Bus is als enige dealer in Nederland door Volvo Bus geautoriseerd voor hybride Gold Service. Ook voor uw hybride of elektrische bus of touringcar biedt Bluekens Bus verschillende servicecontracten waarmee u uw wagenpark kunt behoeden voor ongeplande reparatiekosten en stilstand.

Hybride accu servicecontract

De accu van uw hybride of elektrische bus is ontworpen om vele jaren gebruikt te kunnen worden. Wij bieden een accucontract met prestatiegarantie tegen een vast maandbedrag om kostbare vervanging van de accu te voorkomen. Zo kunnen we de voordelen van de hybridetechnologie waarborgen: u hoeft zich niet druk te maken over de accucapaciteit of een mogelijke dure vervanging van de accu.

De vestigingen
van Bluekens Bus

Met 3 tactisch gelegen vestigingen en één servicewerkplaats bedient Bluekens Bus klanten in geheel West-Brabant. Deze dekking biedt optimale mogelijkheden om dagelijks onderhoud snel uit te voeren.